Amazon Quiz Answers Today – Answer of Bose 700 Bluetooth Headphones Quiz

Read Time58 Minute, 8 Second

Amazon Quiz Answers, Today’s Amazon Quiz Answers, Amazon Today’s Quiz Answers, Amazon Quiz Time 8-12 PM, Amazon Daily Quiz Time, Amazon Today Quiz Time Answers, Amazon Today Quiz Answers, Amazon Daily Quiz Time Answers – Enjoy More Free Recharge Tricks & Amazon Shopping Offers With Bigtricks.in

Hello Guys. We are here uploading All The Amazon Quiz Answers. You Can Win Daily Prizes with Amazon Quiz. It Takes Only 5 Questions & You Can Win Prizes worth Rs.1Lac. Amazon Updates Quizzes Daily with New Questions & New Answers. Keep Visiting For More Updates & Amazon Quizzes.

Winners of The Amazon Quiz will be announced by the mail from Amazon Looks like the below screenshot.

Contents Of Post

Today’s Amazon Quiz Details –

Today’s Quiz Title – Bose 700 Bluetooth Headphones

Quiz Date – 19 June 2020

How To Play Amazon Quiz & Win Prizes –

1. Visit Amazon Fun Zone – Click HEre

2. Once You Download The App, log in to Your Account.

3. Now Scroll on the Homepage & See for the Amazon Quiz Banner.

4. Click on The Banner & Proceed to Take the Quiz.

5. Now On Quiz Page Fill the Answers from Answers Section (Added Below)

amazon quiz

6. Once You complete the Quiz. If You win you will Get The Prize mail on Your Registered Mail.

7. Read the Answers from below Sections Daily & Get All the Amazon Quiz Answers.

Amazon Quiz Answers

Quiz Link – Click Here

Search on Google For Daily Amazon Quiz Answers – Amazon Quiz Answers Bigtricks, Bigtricks Amazon Quiz Answers.

Amazon Quiz 19 June 2020 Answers – Win Bose 700 Bluetooth Headphones –

Q1. Which article of the Constitution states that ‘India, that is Bharat, shall be a Union of States.’?

Answer – Article 1
Q2. The headquarters of OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) is located in which international city since 1965?

Answer  – Vienna
Q3. What was the theme for this year’s World Oceans Day celebrated on 8th June 2020?

Answer  – Innovation for a Sustainable Ocean
Q4. ’Lockdown Liaisons‘ is a new series of e-books from which Indian author?

Answer  – Shobhaa De
Q5. ‘Bande Utkala Janani’ written by KL Mohapatra has recently been assigned the status of ‘State Song‘ by which Indian state?

Answer  – Odisha


Amazon Quiz 18 June 2020 Answers – Win Rs.50000 Amazon Pay Cash –

Q1. What is the name of Amitabh Bachchan’s character in the movie ‘Gulabo Sitabo’ recently released on Amazon Prime?

Answer  – Chunnan ‘Mirza‘ Nawab
Q2. Which country has recently been elected as a non- permanent member for the Asia-Pacific seat in the UN Security Council?

Answer – India
Q3. Which awards, known as Asia’s version of the Nobel Prize, have been canceled this year due to the global pandemic?

Answer – Ramon Magsaysay Award
Q4. What is the name of the ‘Internet-controlled‘ robot made by Pratik Tirodkar to address the needs of hospitals treating COVID-19 patients?

Answer  – Coro-bot

Q5. Which of these companies has acquired Turkish game maker Peak for $1.8 Billion?

Answer – Zynga

Amazon Quiz 17 June 2020 Answers – Win iPhone XR –

Q1. For the first time in 75 years, world leaders would not travel for the United Nations General Assembly session scheduled in which city?

Answer  – New York
Q2. Which famous actor born on June 22nd, known for playing negative roles featured in Indiana Jones and the Temple of Doom?

Answer  – Amrish Purl
Q3. Titan is a satellite in the solar system which is known to be drifting away from its host planet. Which is its host planet?

Answer – Saturn
Q4. Gairsain has recently been appointed the summer capital of which Indian state?

Answer  – Uttarakhand
Q5. The English Premier League is scheduled to restart on June 17th. Which two teams would be playing in the first fixture since resumption?

Answer – Aston Villa, Sheffield United


Amazon Quiz 16 June 2020 Answers – Win Samsonite Polycarbonate Suitcase –

Q1. Which of these movies marks director Priyadarshan’s comeback to Bollywood after a period of 7 years?

Answer – Hungama 2
Question 2. The only dolphin sanctuary of India is located in which state?

Answer – Bihar
Question 3. Which team is scheduled to play a 3 Test series in England starting July 8, 2020 the first ever under a ‘bio secure‘ environment?

Answer  – West indies
Question 4. Which actor born on June 16th, won a National Award for his debut film Mrigayaa?

Answer  – Mithun Chakraborty

Question 5. Which of these organisations has recently won the world’s largest solar bid at $6 Billion?

Answer  – Adani Green Energy

Amazon Quiz 14 June 2020 Answers – Win Vivo S1 –

Q1. Who according to Forbes has become Football’s first ever billionaire?

Answer  – Cristiano Ronaldo

Q2. WeTransfer, a data sharing website was founded in 2009 in which country?

Answer – the Netherlands

Q3. Which famous business leader born on June 10th worked at Applied Materials and McKinsey & Company before joining Google?

Answer – Sundar Pichai

Q 4. Name India’s popular bicycle brand which shut down its operations on World Bicycle Day 2020.

Answer – Atlas Cycles

Q5. Who is the director of Sadak 2- starring Alia Bhatt, Sanjay Dutt and Pooja Bhatt, the sequel to the 1991 movie Sadak?

Answer – Mahesh Bhatt

Amazon Quiz 13 June 2020 Answers – Win Noise Shots Wireless Headphones –

Q1. Which country chaired the virtual Global Vaccine Summit on June 4, 2020?

Answer  – UK
Q2. The sale of a 258-year-old bottle of which spirit recently set a new world record of £118,580 at a Sotheby’s auction?

Answer – Cognac
Q3. Which ISL club overtook clubs like FC Barcelona and Liverpool to record the second-highest engagement rate on Instagram as of April 2020?

Answer – Kerala Blasters FC
Q4. Which of these initiatives was introduced by the Indian Power Ministry on the occasion of World Environment Day 2020?

Answer – iCommit
Q5. Which Indian pharmaceutical company founder has been named the ’EY World Entrepreneur of The Year‘ Awardee for 2020?

Answer  – Kiran Mazumdar Shaw


Amazon Quiz 12 June 2020 Answers – Win A Casio 61 key Keyboard –

Q1. For which film did veteran film maker Basu Chatterjee, who passed away on June 4, 2020, win a National Film Award in 1992?

Answer – Durga

Q2. Kazatomprom from Kazakhstan is the world’s largest producer and seller of what naturally mined item?

Answer  – Uranium

Q3. Which Indian Prime Minister, during a visit in 2000, had inaugurated Mahatma Gandhi’s statue outside the Indian Embassy in the USA?

Answer – Atal Bihari Vajpayee

Q 4. Which tech company recently launched a new app called ‘Sodar’ which uses AR to visualize social distancing?

Answer – Google

Q5. Which Indian company made two new additions ‘Dahlia’ and ‘Lily’ to their Bloom fan series in June?

Answer – Usha


Amazon Quiz 11 June 2020 Answers – Win Rs.15000 Pay Balance

Q1: Which Cyclonic Storm Made Landfall In Maharashtra’s Raigad District On June 3 2020?

Answer: Nisarga

Q2: As Per The Latest Calendar, Which European Country Is Slated To Host The First Two Races Of The 2020 Formula One Season?

Answer: Austria

Q3: What Name Did The US Astronauts Give The SpaceX Dragon Craft In Which They Traveled To The International Space Station?

Answer: Endeavour

Q4: Rani Rampal, The 2020 Khel Ratna Award Nominee Captains India In Which Sport?

Answer: Hockey

Q5: Which Tributary Of River Indus Is The Site For The Kohala Hydro-Power Project, Which Aims At Providing Low-Cost Electricity?

Answer: Jhelum

Amazon Quiz 8 June 2020 Answers & Win MI A3 – 

Q1. The 36th National Games, which is now indefinitely postponed, were scheduled to be held in which state?

Answer  – Goa
Question 2. Who drove his first automobile, the Quadricycle, on the streets of Detroit in June 1896?

Answer – Henry Ford
Q3. Formed recently, which police division boasts a red and blue colored flag with the words ‘Khidmat aur Himmat’?

Answer  – Ladakh Police
Q4. The first entry to which ‘famous’ diary was made on June 12, 1942?

Answer – The Diary of Anne Frank
Q5. The highly successful biopic of which actor, featuring Ranbir Kapoor in the title role was released in June 2018?

Answer – Sanjay Dutt


Amazon Quiz 8 June 2020 Answers & Win Bose Soundsports HeadPhones – 

Q1. Which country did India recently help build a military war game center named ‘INDIA’?

Answer– Uganda
Q2. Which critically endangered animal was recently sighted in the Hoggar Mountains of Algeria?

Answer – Saharan cheetah
Q3. Music composer brothers Sajid- Wajid had made their Bollywood debut with which Salman Khan film?

Answer – Pyaar Kiya Toh Darna Kya
Q4. In June 1999, Leander Paes and Mahesh Bhupathi won their first ever Grand Slam. Which tournament was their first Grand Slam win?

Answer – French Open
Question 5. Gamers from which country have won the the inaugural virtual UEFA eEURO 2020?

Answer – Italy


Amazon Quiz 8 June 2020 Answers & Win Rs.15000 Amazon Pay Cash  –

Q1. The 440m long Chamba tunnel has recently been inaugurated in which state?

Answer – Uttarakhand
Q2. What useful letter arrangement was created by Christopher Sholes to lessen spelling mistakes and increase speed of writing?

Answer – QWERTY
Question 3. India Post has partnered with which state government to deliver ‘Shahi Lichi’ and ’Zardalu Mango‘ at the doorstep of people?

Answer  – Bihar
Q4. How do we better know the No.18 Squadron of the Indian Air Force that is equipped with HAL Tejas?

Answer – Flying Bullets
Q5. Which mountain peak was summitted for the first time on May 29, 1953?

Answer – Mount Everest


Amazon Quiz 7 June 2020 Answers & Win Samsung Galaxy Note 10   –

Q1. Which technology giant recently acquired Giphy for $400 million?

Answer  – Facebook
Q2. May 29 is celebrated as the International Day of UN Peacekeepers. How are the Peacekeepers often referred to as?

Answer  – Blue Helmets
Q3. Which Indian conglomerate recently announced the acquisition of spice-maker Sunrise Foods?

Answer  – ITC
Q4. The Grand Renaissance Dam earlier known as the Millennium Dam, slated to be the largest dam in Africa, is being built in which country?

Answer  – Ethiopia
Q5. Kangra tea, which is known to boost immunity, comes from which Indian state?

Answer – Himachal Pradesh

Amazon Quiz 5 June 2020 Answers & Win Galaxy Note 10   –

Question 1. Neeraj Chopra, recommended by the AFI for the Rajiv Gandhi Khel Ratna award, is associated with which event?

Answer – Javelin Throw
Question 2. The digital rights of which of these movies was recently sold to an OTT platform for a staggering sum of INR 125 crore?

Answer  – Laxmi Bomb
Question 3. Which 13th century Indian temple will be solarised soon under the Central government scheme?

Answer  – Konark Sun Temple
Question 4. Which Indian organisation made the ‘NavRakshak’ PPE kit ?

Answer  – Indian Navy
Question 5. Tsai lng-wen was re-elected to a second term as President of which Asian country?

Answer  – Taiwan

Amazon Quiz 4 June 2020 Answers & Win Amazon Pay Cash Worth Rs.20000  –

Q1. Which former Miss World has been roped in by UNICEF to spread awareness on menstrual hygiene?

Answer  – Manushi Chhlllar
Q2. General Electric has announced that it would be selling which iconic business of its to Savant Systems?

Answer– Lightbulbs
Q3. An underwater salvage company was granted approval recently to cut into the wreckage of to try to recover a Marconi telegraph?

Answer – RMS Titanic
Q4. Which tennis player topped the 2020 Forbes magazine list of highest-paid global athletes?

Answer – Roger Federer
Q5. Ajit Jogi, who passed away recently, was the first chief minister of which Indian state?

Answer  – Chattisgarh


Amazon Quiz 3 June 2020 Answers & Win One Plus 7T Pro  – 

Q1. Rahi Masoom Raza is famous for writing the screenplay of which of these famous productions on Indian television?

Answer – BR Chopra’s Mahabharat
Q2. As per a recent report by Forbes, who is now the world’s highest paid female athlete?

Answer– Naomi Osaka
Q3. The CIMON – an Al working with astronauts on the International Space Station was developed by which organisation?

Answer  – IBM
Q4. Shivaji Rao Gaekwad is the real name of which legendary actor born on 12th December 1950?

Answer  – Rajanikanth

Q5. The NBA is currently in talks with the Walt Disney company, about plans to restart the NBA season in the Disney World in which city?

Answer  – Orlando

Amazon Quiz 2 June 2020 Answers & Win Alexa Eco Show – 

Q1. The movie Ghoomketu released on an OTT platform very recently, stars which of these directors in an important role?

Answer  – Anurag Kashyap

Q2. Telia Rumal, that recently got a GI tag, is from which Indian state?

Answer– Telangana

Q3. The Indian roller (A bird) is also known in India by a name which is associated with Lord Shiva. What name?

Answer  – Neelkanth

Q4. In abbreviations such as ASLV, PSLV, GSLV, what do the letters ‘LV’ stand for?

Answer  – Launch Vehicle

Q5. In 1988, the WHO passed a resolution announcing the observance of a day on May 31st every year, denouncing the usage of what?

Answer  – Tobacco


Amazon Quiz 1 June 2020 Answers & Win Rs.5000 Amazon Pay Balance

 

Q1. Victoria Falls, which was recently reopened for public visits, is situated in which of these countries?

Answer  – Zambia
Q2. Which famous Bollywood actor has recently been appointed the brand ambassador of the National Anti- Doping Agency (NADA) ?

Answer – Suniel Shetty
Q3. Which country became the 1st nation in Europe to declare an official end to the COVID-19 pandemic?

Answer – Slovenia
Q4. The 1985 shoes of which legendary sportsperson recently sold at a Sotheby auction for $560000?

Answer – Michael Jordan
Q5. A T20l series between India and which country held in the early part of 2020, featured two matches that went into the Super Over?

Answer  – New Zealand

Amazon Quiz 31 May  2020 Answers & Win Samsung Galaxy Note 10 

Q1. Whose latest book about childhood travels is titled ‘Hop On‘?

Answer – Ruskin Bond
Q2. Which tech company has launched an e-commerce venture called ‘SHOPS’?

Answer – Facebook
Q3. Shiksha Vani is a podcast launched by which organization in India?

Answer  – CBSE
Q4. What is ‘Sachet’? It was recently commissioned by the Indian Coast Guard.

Answer – Patrol vessel
Q5. The upcoming movie Tenet directed by Christopher Nolan stars which of these Bollywood actresses?

Answer – Dimple Kapadia

Amazon Quiz 30 May  2020 Answers & Win Bosch Washing Machine  

Q1: Which Indian state is the first to run inter-state electric bus services?

Answer – Maharashtra
Q2: Which country recently launched The Space Domain Mission Unit to monitor and counter threats against their satellites?

Answer  – Japan

Q3: Neeraj Kabi, recently in focus due to his performance in Paatal Lok, earned critical acclaim for his role in which of these movies?

Answer  – Ship of Traseus
Q4: Which of these famous hockey players scored 5 goals in India’s final victory in the 1952 Olympics against Netherlands?

Answer  – Balbir Singh Sr.
Q5: The current UN Secretary General Antonio Guterres hails from which country?

Answer – Portugal


Amazon Quiz 29 May  2020 Answers & Win Gopro Hero 8 Camera 

Q1. Which famous foreigner after whom a city in India is named, landed on Indian shores on 20th May 1498?

Answer  – Vasco da Gama

Q2. The Western Ghats, one of the eight hotspots of biological diversity in the world, is spread across how many Indian states?

Answer  – 6

Q3. Which French company helped Indian Railways manufacture the 12000 HP electric locomotive?

Answer  – Alstom

Q4. Aapda. Seva Sadaiv” is the motto of which of these Indian organisations?

Answer  – NDRF

Q5. Which Indian FMCG company recently launched their e-commerce app ‘OrderMe’?

Answer  – Patanjali


Amazon Quiz 26 May  2020 Answers & Canon M200 Mirrorless Camera 

Q1. KK Shailaja who recently appeared on the BBC talking about combating the COVID- 19 crisis is the Health Minister of which state?

Answer  – Kerala

Q2. The UN Secretary-General has suggested using pre-recorded messages from world leaders during the next UNGA session. What does GA stand for, in UNGA?

Answer  – General Assembly

Q3. Which of these famous actors has played the following roles- Byomkesh Bakshi and Mahatma Gandhi?

Answer  – Rajit Kapur

Q4. Stephanie Del Valle of Puerto Rico crowned which lady born on May 14, 1997 as Miss World 2017?

Answer  – Manushi Chhillar

Q5. Which cricketer born on May 27, is the first Indian to hit six sixes in an over in first-class cricket?

Answer – Ravi Shastri

Amazon Quiz 23 May  2020 Answers & Win Fossil Explorist Watch

Q1. May 12 is celebrated as International Nurses Day to commemorate the anniversary of whose birth?

Answer- Florence Nightingale

Q2. Sanya Malhotra is playing which famous Indian’s daughter in an upcoming Anu Menon movie starring Vidya Balan?

Answer- Shakuntala Devi

Q3. The K League recently restarted with Jeonbuk Motors hosting Suwon Bluewings. K League is the national football league of which country?

Answer- South Korea

Q4. Recently discovered HR 6819 is the closest-known of what celestial phenomenon/object to Earth?

Answer- Black Hole

Q5. Which country recently became the 30th country to join the North Atlantic Treaty Organization?

Answer- North Macedonia


Amazon Quiz 18 April  2020 Answers & Win Sony 1000XM3 Headphones –

Q1. ‘The Butterfly Nebula’, ‘Pillars of Creation’, ’Jupiter’s Aurora’ are some of the pictures taken by which iconic 30-year-old object?

Answer – Hubble Telescope

Q2. Who received the National Film Award for Best Child Artist for the 1970 film ‘Mera Naam Joker’?

Answer – Rishi Kapoor

Q3. Which organisation has developed a ventilator called VITAL for COVID-19 patients?

Answer – NASA

Q4. Who had captained the Indian football team to victory in the 1962 Asian Games?

Answer – Chuni Goswami

Q5. Which company is currently testing SpaceShipTwo – their reusable commercial spacecraft designed to carry eight people into space safely?

Answer – Virgin Galactic

Amazon Quiz 18 April  2020 Answer & Win Go Pro Hero 7 –

Q1- The Painter Prince is a book based on which famous painter born in the month of April, 1848?
Answer – Raja Ravi Varma

Q2- How do we better know the ruler Maharana Sangram Singh Sisodia born on 12th April, 1482 who fought against the Lodhi dynasty?
Answer – 1916

Q3- How do we better know the ruler Maharana Sangram Singh Sisodia born on 12th April, 1482 who fought against the Lodhi dynasty?
Answer – Rana Sanga

Q4- Which of these drugs currently in the news is also sold under the brand name Plaquenil and is used for treatment of malaria?
Answer – Hydroxychloroquine

Q5- ‘The Unsung Warrior‘ is the tagline of which Bollywood movie released in January 2020?
Answer – Tanhaji

Amazon Quiz 15 April  2020 Answer & Win Samsung Galaxy Note 10 –

Q1. ‘Shared Cultures, Shared Heritage, Shared Responsibility’ is the 2020 theme for which day started by UNESCO and observed on April 18?

Answer – International Day for Monuments and Sites

Q2. Which of these actors who acted as a rapper in his debut movie, would star in a spiritual sequel to the 2005 hit Bunty aur Babli?

Answer – Siddhant Chaturvedi

Q3. Which Indian scientist born on April 14th, was the recipient of the prestigious Dr APJ Abdul Kalam award in 2019?

Answer – K Sivan

Q4. On 13th April, India pays homage to the victims of which infamous massacre in 1919?

Answer – Jalianwalabagh Massacre

Q5. The non-profit body AIF has launched an initiative to protect the underprivileged communities against the COVID- 19 crisis. Expand AIF.

Answer – American India Foundation

Amazon Quiz 11 April  2020 Answer & Win One Plus 7T-

Q1. Dubai has recently opened the world’s first hospital for which of the following?

Answer – Camels

Q2. What is the name of the first indigenous testing kit for COVID-19 in India, made by Pune based Mylab?-19 in India, made by Pune based Mylab?

Answer – PathoDetect

Q3. The Singer Laren museum in Amsterdam recently announced the theft of the 1884 painting ‘Spring Garden’ by which famous artist?

Answer – Van Gogh

Q4. Viewpoint is a new market research app launched by which global tech giant?

Answer – Facebook

Q5. Which Indian state celebrates ‘Utkal Divas’ – the state’s foundation day on April 1?

Answer -Odisha


Amazon Quiz 11 April  2020 Answer & Win XBox –

Q1. The daughter of Gokuladas and Vrajkunwerba Kapadia born on this date (11 April) in 1869 was the mother to Harilal, Manilal, Ramdas and Devdas. Who was she?

Answer – Kasturba Gandhi

Q2. Dr. Balram Bhargava is the current Director-General of which Government of India institution?

Answer – ICMR

Q3. Which group video chatting app, which has recently had a sudden burst of popularity was launched by Life on Air, Inc. in 2016?

Answer – Houseparty

Q4. Dzongkha is the national and official language of which neighbouring country of India?

Answer – Bhutan

Q5. Which global institution recently issued ‘Pandemic Bonds’ for the first time to raise money for the COVID-19 crisis?

Answer -World Bank

Amazon Quiz 5 April  2020 Answer & Win Samsung Galaxy S20+ –

Q1. According to the recently published World Happiness Report, which city is ranked the world’s happiest city?

Answer – Helsinki

Q2. Who among these famous personalities, is the longest serving heir apparent to the British throne in history?

Answer – Prince Charles

Q3. ‘Apropos of Nothing’ is a 2020 memoir by which American filmmaker and humourist?

Answer – Woody Allen

Q4. What is the name of India’s first indigenously-developed Light Combat Aircraft?

Answer- Tejas

Q5. The Government of India recently launched a chat-bot named ‘MyGov Corona Helpdesk’ on wich social media platform?

Answer -WhatsApp


Q1. What does CET, the new exam for various government jobs proposed by the Indian government, stand for?

Answer  – Common Eligibility Test

Q2. Which of these days is observed on 27th March by ITI- a world organization for the performing arts?

Answer  – World theatre Day

Q3) Swavalamban Express is a special train journey launched by SIDBI for which group of people?

Answer – Entrepreneurs

Q4) Daniel, an 18 year old who made his debut for AC Milan on 2nd February, 2020 is the son of which AC Milan legend?

Answer – Paolo Maldini

Q5) Who among these stepped down from the board of Microsoft in the 2nd week of March, 2020?

Answer – Bill Gates


Amazon Quiz 30 March  2020 Answer & Win Rs.50000 Amazon Pay Cash –

Q1. Born in Karnal on 17th March which lady was part of the crew of ‘Columbia’ as a mission specialist and primary robotic arm operator?

Answer – Kalpana Chawla

Q2. The upcoming movie Shershaah starring Siddharth Malhotra is based on the life of which military hero?

Answer  – Vikram Batra

Q3. Who is the first Indian cricketer to play in 150 Ranji Trophy matches?

Answer – Wasim Jaffer

Q4. As per the 2020 World Happiness Report, which was named the happiest country in the world for the third year in a row?

Answer – Finland

Q5. The month of March is named after the Roman god of _____? (Fill in the blank)

Answer  -War


Amazon Quiz 29 March  2020 Answer & Win Galaxy S20 –

Q1 The Rajya Sabha passed ‘The Mineral Laws (Amendment) Bill, 2020’, which proposes to commercialize the mining of which mineral?

Answer – coal

Q2. The Indian Navy recently supplied essential food and relief materials to which flood-hit country?

Answer  – Madagascar

Q3 Who recently broke a 21-year-old record for the most wickets by a fast bowler in a single Ranji Trophy season?

Answer – Jaydev Unadkat

Q4 Who is the only Indian player to feature in the official 2020 ICC Women’s T20 World Cup team of the tournament?

Answer  – Poonam Yadav

Q5 National Vaccination Day is observed on March 16th. This day, the first Oral vaccine for which disease was given in India?

Answer – Polio


Amazon Quiz 25 March  2020 Answer & Win Oppo Reno 2F –

Amazon Quiz Link – Click Here

Q1 The astronauts aboard the International Space Station (ISS) have managed to successfully cultivate which nutritious salad crop?

Answer – lettuce

Q2. On March 8th, 2020, who become the first captain to lead a side in any ICC Cricket World Cup event final on his or her birthday?

Answer – Harmanpreet Kaur

Q3. The Kimberley Process is an international certification scheme that regulates trade in which product?

Answer – diamond

Q4. A newly discovered grasshopper species has been named ‘Kaikaia __’ after which singer is known for her ‘wacky fashion sense’?

Answer – Lady Gaga

Q5. Which actress has been roped in to star in film-maker Anurag Kashyap’s first international project titled ‘Talkh’?

Answer – Anigra Dhar


Amazon Quiz 22 March  2020 Answer & Win Iphone XR –

Q1 Of 5. NASA has awarded which company with a $117-million contract to provide launch services for its Psyche mission?

Answer – SpaceX

Q2 Of 5. Auto manufacturer Mahindra & Mahindra plans to launch a cab aggregator, called Alyte, for whom?

Answer – Corporates

Q3 Of 5. Which Mumbai-based acrobatics dance group won the America’s Got Talent: The Champions Season 2 finale?

Answer  – V.Unbeatable

Q4 Of 5. Who among the following was the Player of the Series in the 2020 Women’s T20 World Cup?

Answer – Beth Mooney

Q4 Of 5. Liu Yifei is starring in the lead role in a live-action adaptation of which famous Disney animated feature?

Answer – Mulan


Amazon Quiz 12 March  2020 Answer & Win Rs.10000 Amazon Pay Cash –

Q1 – The World’s First Robot Citizen Recently Arrived In Kolkata And Donned A Red-And-White Traditional Bengali Saree. Name The Robot.

Answer – Sophia

Q2 – Hosni Mubarak Was The President Of Which Country For Almost 30 Years?

Answer – Egypt

Q3– India’s First Floating Jetty Was Recently Inaugurated In Which State?

Answer – Goa

Q4 – Which Company Has Introduced A New ‘Zero’ Line Of Vegan, Gluten-Free Products That Have No Preservatives Or Colours?

Answer – Colgate

Q5 – Sachin Tendulkar Took To Twitter To Wish Which Player On His Retirement And Said ‘You Made My Last Test Special By Picking 10 Wickets’?

Answer– Pragyan Ojha

Amazon Quiz 11 March  2020 Answer & Win LG W30 Pro –

Q1 – Taika Waititi recently made history as the first person from which ethnicity to win an Oscar, as he won for Best Adapted Screenplay?

Answer – Maori

Q2 – The very popular play Piya Behrupiya directed by Atul Kumar is an adaptation of which Shakespeare works?

Answer – Twelfth Night

Q3– Mom and Dad have four daughters, and each daughter has one brother. How many people are there in the family?

Answer – Seven

Q4 – Who recently launched an upgraded geo-imaging web portal called Bhuvan Panchayat 3.0?

Answer – ISRO

Q5 – The upcoming film ‘The New Mutants’ is part of which movie franchise?

Answer – X Men

Amazon Quiz 8 March  2020 Answer & Win Poco F1 –

Q1 – Which ground will host the final of the Women’s T20 World Cup 2020 today on the occasion of International woman’s day?

Answer – MCG

Q2 – In 2019, Jayshree Vyas became the first independent woman director appointed by which stock exchange?

Answer – Bombay Stock Exchange

Q3 – What is the capital of Norway?

Answer – Oslo

Q4 – The number ‘0’ does NOT have an equivalent in Roman numerals. (True or False)

Answer – True

Q5 – Parveena Ahanger who appeared on BBC’s 2019 list of 100 most inspiring women is known as the Iron Lady of ___. Fill in the blanks

Answer – Kashmir


Amazon Quiz 5 March  2020 Answer & Rs.20000 Amazon Pay Cash  –

Q1. Who among these was NOT named in the Asia XI squad for a series to celebrate the 100th birth anniversary of Sheikh Mujibur Rahman?

Answer – Rohit Sharma

Q2. The foundation stone for the Army headquarters new building was recently laid. What has it been christened as?

Answer – Thal Sena Bhawan

Q 3. @gypsyking101 is the Instagram handle of which famous person currently in the news?

Answer – Tyson Fury

Q4. Which of these has been declared the theme for National Science Day 2020, by the government’s Department of Science & Technology?

Answer – Women in Science

Q5. Who is known as the ‘Waterman of India’ and is renowned for his conservational efforts in bringing back many rivers, and increasing the water table level in Rajasthan?

Answer  – Dr. Rajendra Singh


Amazon Quiz2 March  2020 Answer & Rs.15000 Amazon Pay Cash  –

Q1 – Who is the captain of India’s 2020 ICC Women’s T20 World Cup team?

Answer – Harmanpreet Kaur

Q2 -Which upcoming Marvel movie would star Salma Hayek and Angelina Jolie together?

Answer – The Eternals

Q3 -Larry Tesler, who passed away in February 2020, was the creator of which popular keyboard function?

Answer – Cut, Copy Paste

Q4 -In which country would you find the Shanidar Cave – a hotspot for Neanderthal remains?

Answer – Iraq

Q5 – Institute for Defense Studies and Analyses (IDSA), was renamed after which former Union Minister?

Answer – Manohar Parrikar


Amazon Quiz 28 February 2020 Answer & Win FitBit Versa 2 –

Q1. Which of these is the common title of a 2003 Ramgopal Varma film and a 2020 Vicky Kaushal release

Answer – Bhoot

Q2. Who has become the first Indian to reach 50 million Instagram followers?

Answer – Virat Kohli

Q3. The founder of retail chain DMart is the second richest person in India according to Forbes. Who are we referring to?

Answer – Radhakishan Damani

Q4. Which company signed an agreement with AAI for operating the Ahmedabad, Mangaluru, and Lucknow airports for the next 50 years?

Answer – Adani Group

Q5. Facebook recently released which app to help hobbyists organize photos of their own projects into themed collections?

Answer -Hobbi

Amazon Quiz 27 February 2020 Answer & Win Rs.5000 Amazon Pay Balance –

Question 1 – Bill and Melinda Gates Foundation invested in which online pharma startup based in Gurugram in Feb 2020?

Answer – 1mg

Question 2 – Which team is gearing up to become the first F1 team to celebrate their 1,000th race, and recently unveiled the SF1000?

Answer – Ferrari

Question 3 – Whose signature can be found on the new one Rupee currency notes?

Answer – Finance Secretary

Question 4 – United by Emotion’ is the official motto of which 2020 sports event to be held in Tokyo?

Answer – Summer Olympic

Question 5 – In the TV sitcom Friends, which famous actress played the role of Susie Moss, a schoolmate of Chandler?

Answer – Julia Roberts

Amazon Quiz 26 February 2020 Answer & Win Samsung M20 –

1. Amruta Subhash won a Best Supporting Actor (Female) Filmfare award for playing which actor’s mother in a 2019 movie?

Answer- Ranveer Singh

2. Rishi Sunak, the new Chancellor of the Exchequer of Great Britain, is the son in law of which famous technology personality?

Answer – Narayana Murthy

3. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, and Iron Fist together form which superhero group?

Answer – Defenders

4. Dara Khosrowshahi, the current CEO of Uber was previously CEO of which travel company?

Answer – Expedia

5. The final of the 2020 ICC Women’s T20 World Cup will be played on which date? (Hint: That day is celebrated as Women’s day)

Answer – March 8

Amazon Quiz 25 February 2020 Answer & Win Sony Headphones –

Q1 – Who played the role of an imaginary version of Adolf Hitler in the movie Jojo Rabbit?

Answer – Taika Waititi

Q2 – Which Vietnamese city, with a dazzling new street circuit, is the latest addition to the F1 calendar?

Answer – Hanoi

Q3 – Pravasi Bhartiya Kendra has been renamed after which late Union Minister?

Answer – Sushma Swaraj

Q4 – As per the Guinness World Records, the current oldest living man on the earth belongs to which country?

Answer – Japan

Q5 – ________ is the highest award for a military unit in India. It was recently bestowed on INS Shivaji which comprises 130 Officers and 630 sailors of the Indian Navy. (Fill in the Blank)

Answer – President’s Colour

Amazon Quiz 19 February 2020 Answer & Win Samsung Galaxy Note 10 –

Q1 – The Currency Of Costa Rica, The Colon Is Named After Which Famous Personality?

Answer – Christopher Colombus

Q2 – Anthony Hopkins, Tom Hanks, Al Pacino And Joe Pesci All Lost In A Category At The 2020 Oscars, Who Won The Award In That Category?

Answer – Brad Pitt

Q3 – 12 Year Old Kaamya Karthikeyan Has Recently Become The Youngest To Climb The Highest Peak In Which Continent?

Answer – South America

Q4 – Optophobia Is The Fear Of What?

Answer – Fear Of Opening One’s Eyes

Q5 – Who Among The Following Made His First ODI Century During The India Vs New Zealand ODI Series In 2020?

Answer – Shreyas iyer

Amazon Quiz 18 February 2020 Answer & Win Sony 5.1 Home Theater System –

Q 1. Which of these firsts did Parasite achieve by winning the Best Picture Oscar in 2020?

Answer – First foreign language film to win

Q2. Who was the only batsman to make 400 runs or more in the 2020 U19 Cricket World Cup?

Answer – Yashasvi Jaiswal

Q3. Which recent Padma Vibhushan awardee born on 14th February, became a cabinet minister in Haryana at the age of 25?

Answer – Sushma Swaraj

Q 4. A doctor of Indian origin, SS Vasan has been made the head of a team of researchers to develop a vaccine for what?

Answer – Coronavirus

Q5. As per a recent notification, which of these has the RBI kept unchanged at 5.15% ?

Answer -Repo rate

Amazon Quiz 17 February 2020 Answer & Win Rs.20000 –

Q1. White, yellow, red, orange, blue, and green were the six original colors on the classic version of which 40-year old iconic toy?

Answer – Rubik’s Cube

Q2. The 2020 Australian open was Novak Djokovic’s ___ Grand Slam singles victory. (Fill in the blanks.)

Answer – 17th

Q3. The Union Budget proposed which of these to build a National cold supply chain for perishables such as meat and fish?

Answer – Kisan Rail

Q4. The upcoming film ‘The New Mutants’ is part of which movie franchise?

Answer – X Men

Q5. Which famous political activist born on February 13th, wrote the poem ‘In the Bazaars of Hyderabad’?

Answer -Sarojini Naidu

Amazon Quiz 15 February 2020 Answer & Win Alexa Eco Show –

Amazon Amazon Alexa Eco Show Quiz Answers Win
Q1 – At Which Two Venues Did India Take Part In Two Consecutive T20I Matches That Both Went To A Super Over?

Answer – Hamilton and Wellington

Q2 – Which Hindi Word Was Chosen As The ‘Oxford Hindi Word Of 2019’ By The Oxford University Press?

Answer – Samvidhaan

Q3 – The 2020 Hindi Film ‘Gul Makai’ Is Based On The The Life And Struggle Of Which Famous Personality?

Answer – Malala Yousafzai

Q4 – Who Recently Displaced Volkswagen As The World’s Second Most Valuable Carmaker?

Answer – Tesla

Q5 – The Town Of Schengen, After Which A Famous Treaty Is Named, Is Located In Which Country?

Answer – Luxembourg


Amazon Quiz 14 February 2020 Answer & Win Apple iPod Pro –

Q 1. In which country is it customary for women to give men chocolate on Valentine’s Day?

Answer – Japan

Q 2. The Indian Navy recently launched Operation Vanilla to help which cyclone hit island-nation?

Answer – Madagascar

Q3. What did the founder of Domino’s give his future wife for their first Valentine’s Day?

Answer – A heart shaped Pizza

Q4. Toyota is making an electrified fleet of vehicles for which major 2020 event?

Answer – Tokyo Olympics 2020

Q 5. Who recently launched an upgraded geo-imaging web portal called Bhuvan Panchayat 3.0?

Answer -ISRO


Amazon Quiz 12 February 2020 Answer & Win Sony Mirrorless Camera –

Q1. Which song by Coldplay (filmed in Mumbai) features Beyonce, and Bollywood star Sonam Kapoor and showcases the festival of Holi, among other things related to India?

Answer – Hymn for the Weekend

Q2. What is the name of the mythical creature which has the head of a human and the body of a lion? A large structure of this is seen in Giza, Egypt.

Answer – Sphinx

Q3. In the Lion King, what is Simba’s mother’s name?

Answer – Sarabi

Q4. Ishwar Chandra Vidyasagar was born on 26 September 1820. He fought for women’s right as an activist and helped introduce the ‘Widow re-marriage act’ in India. Where was he born?

Answer – West-Bengal

Q5. Where would you find the Mismi mountain peak, the most distant source of the Amazon River?

Answer -Peru


Amazon Quiz 11 February 2020 Answer & Win Sony Mirrorless Camera –

Question 1. Which plant was added to the Guinness Book of Records as the fastest growing plant on earth?

Answer – Bamboo

Question 2. In the Marvel Cinematic Universe, we see Hulk as a green-coloured giant superhero. But what color was he meant to be originally?

Answer – Grey

Question 3. Which island in Andaman and Nicobar is home to some of the world’s last tribe which is uncontacted and does not have any interaction with the outside world?

Answer – North Sentinel Island

Question 4. Which event has been titled as the ‘largest human gathering in the world’ where over 100 million people gather at once?

Answer – Kumbh Mela

Question 5. Which species of crab does not have a shell of its own but makes its home inside the shells of sea snails?

Answer -Hermit Crab

Amazon Quiz 10 February 2020 Answer & Win Rs.5000 –

Q1. In terms of area, which one of the following Indian states has the largest coverage of forest?

Answer- Madhya Pradesh

Q2. Kitten, Pumps, Cone, Sling Back and Platform are types of what?

Answer – Heels

Q3. ‘Finding the gaps’ is a part memoir, part self help book written by which personality known for his accurate decision making?

Answer- Simon Taufel

Q4. Who is known as the ‘Waterman of India’ and is renowned for his conservational efforts in bringing back many rivers, and increasing the water table level in Rajasthan?

Answer- Dr. Rajendra Singh

Q5. Like humans, most species in the animal kingdom have a single heart. But there is an exception. How many hearts does an octopus have?

Answer -3


Amazon Quiz 9 February 2020 Answer & Win Oppo Reno 2F-

Q1. Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

Answer – Jim Corbett National Park

Q2. Which country’s highest point is Mount Fuji, a dormant volcano?

Answer – Japan

Q3. Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Answer – Toxic

Q4. In a 1999 Test match against South Africa, New Zealand tail-ender Geoff Allott batted a memorable innings which lasted 101 minutes. How many runs did he score?

Answer – 0

Q5. I can talk English, I can walk English, I can laugh English because English is a phunny language’, which actor said this dialogue in a Bollywood movie?

Answer -Amitabh Bachchan

Amazon Quiz 8 February 2020 Answer & Win Kenwood Food- Processor –

Q1. Narain Karthikeyan is the sports man in the field of which sport?

Answer – Formula one racing

Q2. She was the first Indian woman to become a teacher, and opened up the first girl’s school in India in 1848. Who is she?

Answer  – Savitribai Phule

Q3. What is the dot that appears over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?

Answer – Tittle

Q4. What is the slang term given to a ball that is bowled so well that it is considered unplayable by the batsman in cricket?

Answer – A jaffa

Q5. Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river the name that flows through the region?

Answer -Tapti


Amazon Quiz 6 February 2020 Answer & Win Rs.15000 –

Q1. Which company recently acquired a stake in Zomato by selling their Indian food delivery business?

Answer – Uber

Q2. Fenway Sports Group owns which football club that is currently top of the table in its domestic league?

Answer – Liverpool

Q3. Who has been appointed as the first Chief of Defence Staff of India?

Answer – Bipin Rawat

Q 4. The movie ‘The Two Popes’ stars the famous actor Anthony Hopkins as which pope?

Answer – Pope Benedict XVI

Q5. The recent web-series ‘The Forgotten Army’ is based on the extraordinary true story of the men and women in which army?

Answer -Indian National Army

Amazon Quiz 1 February 2020 Answer & Win Oppo Reno2 F –

Q1. Katerina Sakellaropoulou has recently been elected as the first female president of which country?

Answer – Greece

Q2. Which Chinese zodiac symbol represents the Chinese New Year 2020?

Answer – Rat

Q3. Which of these basketball legends wrote and narrated the short film ‘Dear Basketball’? (Hint: He tragically passed away recently)

Answer  – Kobe Bryant

Q4. Bal Shakti Puraskar is an annual award presented by the Indian President to whom?

Answer – Children

Q5. Priyam Garg is captaining India in which is international tournament being held currently?

Answer -ICC U19 World Cup

Amazon Quiz 1 February 2020 Answer & Godrej AC  –

Q1. Recently, 146 of ‘Irrawadys’ were spotted in Chilika lake, Odisha. What kind of animals are Irrawadys?

Answer – Dolphins

Q2. Which UNESCO World Heritage Site was the center-piece of the Gujarat tableau at the 2020 Republic Day parade?

Answer – Rani Ki Vav

Q3. Which of these sportspeople has been awarded the Padma Vibhushan in 2020?

Answer – MC Mary Kom

Question 4. Which Indian actor was recently honored with the Crystal Award of the World Economic Forum 2020?

Answer – Deepika Padukone

Q5. Blue Origin – a company owned by Jeff Bezos deals in which sector?

Answer -Space

Amazon Quiz 31 January 2020 Answer & Win FiiO Music Player –

q1 – Prime Minister Narendra Modi recently traveled to Davos, Switzerland to participate in what important global gathering?

Answer – World Economics Forum

Q2 – The Odisha tableau at the 2020 Republic Day parade was themed on which festival?

Answer – Rath Yatra

Q3 – Sir Anerood Jugnauth, one of the Padma Vibhushan awardees in 2020, is a former President and Prime Minister of which country?

Answer – Mauritius

Q4 – Which award (the latest ceremony was held recently) has been presented by The Recording Academy since 1958 in the field of music?

Answer – Grammy

Q5 – Ganga-Volga dialogue is a bilateral exercise between India and which country?

Answer – Russia


Amazon Quiz 30 January 2020 Answer & Win Rs.5000 Amazon Pay Cash –

Q1. Imtiaz Ali has directed two movies with the same name, one released in 2009 and the other will be released in 2020. Name the film.

Answer – Love Aaj Kal

Q2. Jair Bolsonaro, the chief guest on the 2020 Republic Day, is the current president of which country?

Answer – Brazil

Q3. Nashik valley in India is well known for the production of which of these?

Answer – Wine

Q4. Today, 2 minutes of silence is observed at 11 AM in India to mark the death anniversary of which national figure?

Answer – Mahatma Gandhi

Q5. Radha Krishna Mathur is the 1st Lieutenant Governor of which Indian territory?

Answer =Ladakh


Amazon Quiz 29 January 2020 Answer & Win Samsung Galaxy Note 10-

Q 1. Which of these global forums is celebrating its 50th anniversary in 2020?

Answer – World Economic Forum

Q2. Which of these is the title of a 2020 Hindi film starring Hema Malini?

Answer – Shimla Mirchi

Q3. Which Bharat Ratna awardee was often referred to as Sudhakantha?

Answer – Bhupen Hazarika

Q4. Who among these was one of the military leaders of Shivaji Maharaj?

Answer – Tanaji

Q5. Which country has recently announced the Space Domain Mission Unit to counter threats against satellites?

Answer -Japan

Amazon Quiz 27 January 2020 Answer & Win 20000  –

Q1 – The root “hibern” in the word “hibernate” relates to which of these?

Answer – Winter

Q2 – Which Indian is the current Chief Economist of the International Monetary Fund?

Answer – Gita Gopinath

Q3 – Who was the first woman parade adjutant for the Republic Day parade?

Answer – Tenya Shergill

Q4 – Which cricketer recently won the ‘Sir Garfield Sobers Trophy’ for ICC Player of the Year?

Answer – Ben Stocks

Q5 – Which of these countries receives 20,000 tulips each year as a gift from the Netherlands?

Answer – Canada


Amazon Quiz 26 January 2020 Answer & Win Realme U1 –

Q1 – Which Of These Words Has Come From The Sanskrit For ‘Massage’?

Answer – Shampoo

Q2 – Which Iconic Cartoon Series Is Set In The Fictional Kingdom Of Dholakpur?

Answer – Chhota Bheem

Q3 – Which Of These Marks The Beginning Of The Process Of Printing Union Budget Documents In India?

Answer – Halwa Ceremony

Q4 – Which Of These Sides Did India Bowl Out For Just 41 During The 2020 U-19 World Cup?

Answer – Japan

Q5 – Which International Rapper Recently Launched A Self-Named Senegalese City And Accompanying Cryptocurrency? (Hint: Now That He Has A Country Of His Own, Bet He Doesn’t Feel ‘Lonely’ Anymore!)

Answer – Akon


Amazon Quiz 25 January 2020 Answer & Win Bose 700 Bluetooth Headphones –

Q1:- Who recently bought the company Tiffany`s for $16.2 billion?

Answer:- LVMH

Q2:- What is the color of the black box found in airplanes? (Hint: the Black box is an electronic recording device placed in an aircraft for the purpose of facilitating the investigation of aviation accidents and incidents)

Answer:- Orange

Q3:- Who has conferred the Polly Umrigar Award(2018-19) for being the best international cricketer at the BCCI Annual Awards?

Answer:- Jasprit Bumrah

Q4:- The eruption of the Taal Volcano prompted the evacuation of at least 30,000 people. In which country is this volcano?

Answer:- Philippines

Q5:- The Sewelo is the second-largest rough-cat diamond discovered in history. Where was it recently found?

Answer:- Botswana


Amazon Quiz 24 January 2020 Answer & Win Casio 61 key Keyboard –

Q1. Serbia recently won the ATP Cup. Which of these players did Novak Djokovic beat in one of the matches in the final?

Answer – Rafael Nadal

Q2. Which famous Indian born in January, once traveled to Moscow disguised as an Italian nobleman named Count Orlando Mazzotta?

Answer – Netaji Subhash Chandra Bose

Q3. LANIDS is a development scheme set up by the government. Under this scheme, information technology based SMEs would be set up in which two areas?

Answer – Lakshadweep, Andaman and Nicobar

Q4. The famous humorist Taarak Mehta is known for his column Duniya ne Undha _____. (Fill in the blanks)

Answer – Chashma

Q5. P Mangesh Chandran is a known champion in which of these sports?

Answer -Chess

Amazon Quiz 23 January 2020 Answer & Win Casio 61 key Keyboard –

Q1. Who is the only batsman to score more than 1000 runs in Test cricket in 2019?

Answer – Marnus Labuschagne

Q2. Which famous freedom fighter born on 28th January, 1865 was also known as ‘Punjab Kesari’?

Answer  – Lala Lajpat Rai

Q3. Which of these popular Sitcom characters has Italian American roots and is also 1/16th Portuguese? (Hint: This character does NOT like sharing food and always asks you how you’re doing.)

Answer  – Joey Tribbiani

Q4. The 101st birth anniversary of which poet on 14th January, was observed by Google with a special doodle dedicated to him?

Answer – Kaifi Azmi

Q5. Which of these famous Bollywood personalities is among the producers for the movie Chhapaak?

Answer – Deepika Padukone

Amazon Quiz 22 January 2020 Answer & Win Huawei Y9  –

Q1. Janhvi Kapoor is starring in an upcoming biopic based on which Indian Air Force pilot?

Answer  – Gunjan Saxena

Q2. Pravasiya Bharatiya Divas celebrated on 9th January, celebrates the return of which national figure from South Africa to India on 9th January, 1915?

Answer – Mahatma Gandhi

Q3. The flag of which of these nations features the least number of stars?

Answer – Vietnam

Q4. The theme song of which TV series starts with the lines ‘Our whole universe was in a hot, dense state’?

Answer – The Big Bang Theory

Q5. Who has been nominated in both the Best Actress in a Leading Role and the Best Supporting Actress category for this year’s Oscars?

Answer -Scarlett Johansson

Amazon Quiz 20 January 2020 Answer & Win Rs.15000 Amazon Pay Balance  –

Q1. Which city will play host to the 2022 Commonwealth Games (though there is a proposal to stage archery events in India) ?

Answer – Birmingham

Q2 . Which film won the ‘Best Motion picture- drama’ award in the Golden Globe awards 2020?

Answer – 1917

Q3 . The Kolkata port has recently been renamed after which Indian politician?

Answer – Syama Prasad Mukherjee

Q4. The Delhi-Udaipur Express train is named after which famous horse? (Hint: It was ridden by Maharana Pratap in battle and by millions of Indians as a scooter in the 90s)

Answer – Chetak

Q5. Which country recently launched the world’s largest radio telescope ‘Sky Eye’ to hunt for extraterrestrial life?

Answer – China


Amazon Quiz 19 January 2020 Answer & Win Samsung A10S –

Q1. The upcoming movie Panga stars Kangana Ranaut in the role of a national level player of which sport?

Answer – Kabaddi

Q2. TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) from which space agency recently discovered a new habitable exoplanet?

Answer – NASA

Q3. Cary Joji Fukunaga is the director of the 25th installment in which film franchise?

Answer – James Bond

Q4. Which country will leave the European Union before 31st January 2020 after a parliament vote in support of the decision?

Answer – Great Britain

Q5. Which Indian state organizes the International Kite Festival every January?

Answer – Gujarat


Amazon Quiz 18 January 2020 Answer & Win Bose Soundsport Headphones –

Q1. What is likely to be conducted in India between April 1, 2020 and September 30, 2020 using a mobile phone application for the first time?

Answer  – Census

Q2. The orange traffic cone logo of which software wears a Santa hat for the festive season (December 18th- January 1st)?

Answer  – VLC media player

Q3. Daniele De Rossi, who announced his retirement recently, is a world-cup winning footballer of which country?

Answer  – Italy

Q4. Vayu, Hikka, Kyarr, Maha, and Pavan – heavily affected India’s west coast in 2019. What are these?

Answer  – Cyclones

Q5. Haitham bin Tariq Al Said has recently named as the new Sultan of which country?

Answer  – Oman

Amazon Quiz 17 January 2020 Answer & Win Go Pro 8 –

Q1. Which Famous Person Born On 15th January, Delivered The Iconic ‘I Have A Dream’ Speech At Washington?

Answer: Martin Luther King Jnr

Q2. Utkalika Is The State Emporium Of Which Indian State?

Answer: Odisha

Q3. ‘The Hundred’ Is A Cricket Tournament In England To Be Launched In 2020. What Does The Hundred Refer To?
Answer: Number Of Balls In An Innings

Q4.More Than 1 Billion Animals May Have Been Killed In Wildfires Ravaging Which Country In 2019-20?
Answer: Australia

Q5. Which Of These Popular Animated Series Is Set In The Fictional Town Of Springfield?
Answer: Simpsons

Amazon Quiz 16 January 2020 Answer & WinRs.20000  –

Q1. In 2019 who broke the record of Sanath Jayasuriya of scoring most international runs as an opener in a calendar year?

Answer – Rohit Sharma

Q2. The state bird of Mizoram and Manipur is Mrs _____’s pheasant. (Fill in the blank) Hint: This bird has the surname of a famous British naturalist.

Answer- Hume

Q3. From the 3rd to the 12th of January, which of these team tennis events was held in Brisbane, Perth and Sydney?

Answer – ATP Cup

Q4. In the movie Tanhaji, Saif Ali Khan is playing the role of which historical character?

Answer – Udaybhan Rathod

Q5. In 1968, the Beatles visited the spiritual training camp of which ‘Maharishi’ known for the transcendental meditation technique?

Answer -Mahesh Yogi


Amazon Quiz 15 January 2020 Answer & Win LG W30 Pro –

Q1. The RBI has launched which app to help the visually challenged identify the denomination of currency notes?

Answer – MANI

Q2. Who has recently been named as the decade’s most famous teenager worldwide by the United Nations?

Answer  – Malala Yousafzai

Q3. The upcoming movie Brahmastra features which of these pairs in a movie together for the first time?

Answer  – Ranbir- Alia

Q4. Yutu-2 is the second lunar rover from which country that recently completed 1 year of exploration on the far side of the moon?

Answer  – China

Q5. Who recently announced the Earthshot Environment Prize to motivate creation of new solutions to tackle climate crisis?

Answer – Prince William

Amazon Quiz 14 January 2020 Answer & Win Canon M200 mirrorless camera

Q1. On January 2, 2020, Prakash Parv Was Celebrated As The Birth Anniversary Of Which Sikh Guru?
Answer- Guru Gobind Singh

Q2. David Stern, Who Recently Passed Away Was A Former Commissioner Of Which Famous Sports League? (Hint : Players Like LeBron James, Michael Jordan Played In This League)
Answer- NBA

Q3. For Playing Which Character Did Joaquin Phoenix Win The 2020 Golden Globe Award for Best Actor In A Drama Motion Picture?
Answer – Joker

Q4. Leo Carter Recently Became The 4th In T20 Cricket And 7th Overall To Achieve What Feat? (Hint: Yuvraj Achieved This In 2007)
Answer – Hit 6 Sixes In An Over

Q5.Andaman And Nicobar Islands Recently Commemorated The 76th Anniversary Of The First Flag Hoisting By Whom?
Answer – Netaji Subhas Chandra Bose

Amazon Quiz 12 January 2020 Answer & Win Rs.5000 Amazon Pay Balance

Q1. Which Organisation Maintains The ‘Stolen Works Of Art Database’?
Answer: INTERPOL

Q2. In 2019, Who Became The First Batsman To Score More Than 20000 International Runs In A Decade?
Answer: Virat Kohli

Q3.Dadasaheb Phalke Award Is India’s Highest Award In Which Of These Sectors?
Answer: Cinema

Q5.Mandu Festival Is Organised By The Tourism Board Of Which Indian State?
Answer: Madhya Pradesh

Q5. Christina Koch Recently Set The Record For The Longest ______ By A Woman. (Fill In The Blank)
Answer: Spaceflight

Amazon Quiz 12 January 2020 Answer & Win Rs.5000 Amazon Pay Balance

Q1. Swami Vivekanada was a monk and one of the most celebrated spiritual leaders of India. He worked tirelessly towards betterment of the society, in servitude of the poor and needy. He celebrates his birthday today. What is his real name?

Answer – Narendra Nath Datta

Q2.  _______ Day is celebrated in honor of Swami Vivekananda’s birthday. (Fill in the blank)

Answer- National Youth Day

Q3. What is the name of India’s first manned space flight project?

Answer- Gaganyaan

Q4.  Who among them recently won the World Rapid Chess Championship in the women’s category? (Hint: She was born in Andhra Pradesh)

Answer – Koneru Humpy

Q5. ‘Him Darshan’ Express that was recently launched connects which of the following places to each other?

Answer – Kalka – Shimla

Amazon Quiz 11 January 2020 Answer & Win FiiO X11 Portable music player –

Q1. Using which bank’s credit card can you avail up to 10% instant discount on shopping during the Great Indian Sale on Amazon.in?
Answer – SBI

Q2. No Cost EMI can be availed on products above ____ value?
Answer – Rs 3000

Q3. Golden hour deals are exclusive app only deals for you during the Great Indian Sale. When can you avail the Golden hour deals?
Answer – 8 PM -Midnight

Q4. Prime members get early access to the Great Indian Sale. When does the sale start for them?
Answer –  12noon, 18th Jan

Q5. When does the Great Indian Sale start for all customers on Amazon.in??
Answer – 19th Jan

Amazon Quiz 9 January 2020 Answer & Win Rs.10000 Amazon Pay Cash –

Q1. Which of these is a high-speed satellite internet product development project from Amazon?

Answer – Project Kuiper

Q2. Which upcoming movie starring Ajay Devgan features the Battle of Sinhagad fought in 1670?

Answer – Tanhaji

Q3. How do we better know singer Park Jae-sang born on 31st December, who became a worldwide phenomenon in 2012? (Hint: Gangnam style!!)

Answer – Psy

Q4. Which extremely popular video-sharing app was launched in 2017 by Chinese developer ByteDance, for markets outside of China?

Answer– Tik Tok

Q5. Phobophobia is the fear of what?

Answer – Phobias


Amazon Quiz 8 January 2020 Answer & Win Samsung M30s –

Q1. The barbs along the back, the ribbons of twisted steel, the jagged ends of swords and knives all tangled up’. Which throne is being described here by Stannis Baratheon in Game of Thrones?

Answer  – The Iron Throne

Q2. The speeches and writings of this famous leader born on December 26th, 1893 are found in the ‘Little Red Book’. Name the leader.

Answer – Mao Zedong

Q3. The central character of the ‘Mardaani’ movie series is Shivani Roy. Which ruler’s name is also her middle name?

Answer– Shivaji

Q4. – Sabroom SEZ (Special Economic Zone) focussed on the agro-based food processing sector is the first SEZ in which state?

Answer – Tripura

Q5. – Pakyong Airport is the first airport of which state?

Answer – Sikkim


Amazon Quiz 7 January 2020 Answer & Win Samsonite Suitcase –

Question 1 -This Actor Born On 29th December, Fittingly Bought A House Named ‘Dimple’ From Rajendra Kumar, But Then Renamed It Aashirwad. Name Him.
Answer – Rajesh Khanna
Question 2 – Noor Ahmad Was The Youngest Player To Enter The Auction For The 2020 IPL. Which Country Has He Represented At U19 Level?
Answer – Afghanistan
Question 3 – Nicolas Cage (Hollywood Actor), Eden Hazard (Belgian Footballer And Real Madrid Player), Bipasha Basu(Indian Actress & Model) & Lewis Hamilton(F1 Racer And Current World Champion) Have One The Following Things In Common. What Is It?
Answer – Born On Same Day (Today)
Question 4 – ‘Mr Watson-Come Here- I Want To See You’ Were The First Lines Communicated Through Which Medium? (Hint: Graham Bell Invented This Device)
Answer – Telephone
Question 5 – In Which Of These Sports Did Jitu Rai, Rise To World No.1 In His Category In July 2014?
Answer – Shooting


Amazon Quiz 6 January 2020 Answer & Win Rs.20,000 Amazon Pay  –

Q1. Who recently became the first-ever badminton player to earn over half a million USD in prize money in a single year?

Answer – Kento Momota

Q2. Good Governance Day is observed in India each year on the same day as which of these occasions?

Answer – Christmas

Q3. ‘Pyjamas are Forgiving’ and ‘The Legend of Lakshmi Prasad’ are books written by which celebrity born on December 29th, 1974?

Answer – Twinkle Khanna

Q4. In the 2nd week of December 2019, who changed her Twitter bio to ‘A teenager working on her anger management problem’? (It has changed since then)

Answer – Greta Thunberg

Q5. Which famous rock band collaborated with AR Rahman to create the song ‘Ahimsa’?

Answer – U2

Amazon Quiz 5 January 2020 Answer & Win Vivo U20 –

Q1 – What role did Hugh Edmeades perform at the ITC Royal Bengal on the 19th of December, 2019?

Answer – IPL Auctioneer

Q2 – Rex Harrison and Eddie Murphy have both played this doctor who can talk to animals. Who is playing the same role in the upcoming movie Dolittle?

Answer – Robert Downey Jr.

Q3 – Time Magazine has recently announced plans to recreate whose famous 1963 speech at the Lincoln Memorial, through virtual reality?

Answer – Martin Luther King Jr.

Q4 – Due to the presence of major automobile manufacturing units and allied industries, which city in India is called Chennaithe Detroit of India?

Answer – Chennai

Q5 – Which state has launched a program called ‘Jalasathi’ to ensure supply of safe drinking water to all inhabitants of the state?

Answer – Odisha

Amazon Quiz 4 January 2020 Answer & Win Noise shots headphone

Q1- December 19th is celebrated as the Liberation day for which the Indian state became independent in 1961?

Answer – Goa

Q2- What achievement of the Indian team at the Eden Gardens in 2001, was recently emulated by Jharkhand in the Ranji trophy?

Answer – Win after following on

Q3- Sonu Sood, Prakash Raj, and Sudeep have been the principal antagonists in the 3 editions of which popular film series?

Answer – Dabangg

Q4- The Unquiet River by Arupjyoti Saikia re-imagines the history of a state with a particular river at the center. Name the river.

Answer – Brahmaputra

Q5- On 24th December 1986 an act was passed which gave safeguards against unfair trade practices. What day is observed on 24th December?

Answer – National Consumer Day


Amazon Quiz 3 January 2020 Answer & Win Casio 61 Key Keyboard –

Q1- Eight-year-old Ryan Kaji earned around $26 million in 2019. What is the source of his income?

Answer – Reviewing toys on YouTube

Q2- The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer – Jhumpa Lahiri

Q3- UK’s richest woman Denise Coates is the co-CEO of which organisation? (Hint: It’s a safe bet that her wealth will keep rising every year!)

Answer – Bet365

Q4- Sunny, who has starred in movies such as Gold and the upcoming Bhangra Paa Le is the brother of which Bollywood star?

Answer – Vicky Kaushal

Q5- December 23rd is observed as Kisan Diwas every year on the occasion of which former Indian Prime Minister’s birthday?

Answer – Chaudhary Charan Singh

Amazon Quiz 2 January 2020 Answer & Win Rs.10000 –

Q1. Divya, Akanksha, Pratima and Prashanti Singh are sisters who have represented India in which sport?

Answer – Sports

Q2. How do we better know rapper Dilin Nair?

Answer – Raftaar

Q3. Who recorded his 8th ODI score of 150 or more in a match played at Vishakapatnam?

Answer – Rohit Sharma

Q4. Which choreographer is the director of the upcoming movie Street Dancer 3D?

Answer – Remo d’Souza

Q5. US based Lars Buro has designed ‘Cybunkers’- a garage to accomodate ‘Cybertrucks’ and their owners. Whose products are ‘Cybertrucks’?

Answer – Tesla

——

Amazon Quiz 1 January 2020 Answer & Win Samsung Galaxy M20 –

Q 1- The two players to fetch the highest price at the auction for the 2020 IPL, have both represented which country?

Answer – Australia

Q 2 – Which of these states has a number in its name?

Answer – Chattisgadh

Q3 -What does the first “C” stand for in IRCTC, an Indian Railways subsidiary?

Answer – Catering

Q 4 – Which Indian state observes Sangai Festival every year?

Answer – Manipur

Q 5- Who has been awarded the 2019 International Children’s Peace Prize for her global campaign called ‘School Strike’?

Answer – Greta Thunberg

Amazon Quiz 31 December 2019 Answer & Win Boat Headphones –

Q1.How many coastal states are there in India?

Answer – 9

Q2. In the TV series Friends, who among the lead characters is a paleontologist?

Answer – Ross

Q3. Who has become the first-ever Indian cricketer to play 100 T20 internationals?

Answer – Harmanpreet kaur

Q4. Which of these is found in the largest quantity on earth?

Answer – Water

Q5. 2019 Padma Bhushan awardee Mahashay Dharam Pal Gulati has a business of what product?

Answer – Spices

——

Amazon Quiz 30 December 2019 – Answer & Win Rs.5000 –

Q1. Name The Founder Of ISRO Whose 100th Birthday Was Celebrated This Year.

Answer – Vikram Sarabhai

Q2. The Vijay Hazare Trophy, Also Known As The Ranji One-Day Trophy Is A List A Cricket Tournament In India. Which Team Won The This Trophy In 2019-20 Defeating Tamil Nadu In The Finals?

Answer – Karnataka

Q3. Name The Renowned Naturalist Who Has Been Conferred With The Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament And Development 2019.

Answer – David Attenborough

Q4. Which Of These Food Items Is Named After The Same Vessel In Which It Is Cooked?

Answer – Kadai Chicken

Q5. How Do We Better Know The Duo Vivian Fernandes And Naved Shaikh, Who Have Served As Inspirations For A Popular 2019 Movie?

Answer – Divine And Naezy


Amazon Quiz 29 December 2019 – Answer & Win Vivo U10 –

Q1: In October Who Broke Don Bradman’s Record Of Highest Average In Test Cricket On Home Soil? (His Average Has Reduced Since)
Answer – Rohit Sharma

Q2: Which CEO Topped The List Of Fortune’s Business Person Of The Year 2019?
Answer – Satya Nadella

Q3: What Was Climbed For The Final Time In October 2019 In Australia? (It Has Been Closed For Climbers Since)
Answer – Uluru

Q4: Which Indian Structure Featured In Time’s 2019 List Of 100 Greatest Places In The World?
Answer – Statue Of Unity

Q5: Which Of These Cricketers Led India To Its First World Cup Final In The 21st Century?
Answer – Saurav Ganguly

Amazon Quiz 25 December 2019 – Answer & Win Fii0 X1II Portable Music Player –

Join Telegram Channel | Amazon Quiz Link Update Time: 8.05 AM [ Refresh Page if Answers are not loaded]

Q1. If It Was Malaika Arora Who Featured In The Song ‘Munni Badnaam Hui’, Who Features In The Song ‘Munna Badnaam Hua’?

Answer – Warina Hussain

Q2. Who Among The Following Was Awarded The Bharat Ratna Posthumously?

Answer – Nanaji Deshmukh

Q3. December 22nd Is Celebrated As National Mathematics Day On The Occasion Of Whose Birthday?

Answer – Srinivas Ramanujan

Q4. The Current Duchess Of Sussex Was A Regular On The First Seven Seasons Of Which Of These Shows?

Answer – Suits

Q5. What Is The Value Of The Commemorative Coin Released On Mahatma Gandhi’s 150th Birth Anniversary?

Answer – INR 150


Amazon Quiz 25 December 2019 – Answer & Win ₹15000 Amazon Pay Balance –

Join Telegram Channel | Update Time: 8.05 AM [ Refresh Page if Answers are not loaded]

Q1. Who Recently Became The First Man To Score A Century On Test As Well As ODI Debut?

Answer – Abid Ali

Q2. Panipat Is A City In Which the Present-Day State Of India?

Answer – Haryana

Q3. The Base Color Of The Bank Note Of Which Denomination Is Magenta?

Answer – INR 2000

Q4. A Small Village Called Dhordo In Gujarat Is Currently Hosting Which Famous Festival?

Answer – Ran Utsav

Q5. Which Actor Born On 17th December Was The Producer For The Movie Vicky Donor, Also Winning A National Award For The Same?

Answer – John Abraham


Amazon Quiz 24 December 2019 – Answer & Win Prizes

Join Telegram Channel | Update Time: 8.05 AM [ Refresh Page if Answers are not loaded]

Q1. According To Google, What Was India’s Most-Searched Term Of 2019?

Answer – Cricket World Cup

Q2. Which 2019 Video Game Revolves Around Various Incidents That Happen In The Fictional Country Of Urzikstan?

Answer – Call Of Duty: Modern Warfare

Q3.The Westernmost Point Of India Falls In Which State?

Answer – Gujrat

Q4. Which Popular Actor Born On 21st December 1963, Played A Negative Role For The First Time In The Movie Shikari In 2000?

Answer – Govinda

Q5.How Do We Better Know Paul David Hewson, Who With His Group Put Up A Memorable Show At The DY Patil Stadium On December 15th, 2019?

(Hint: U2 Performed On 15th December In Mumbai).

Answer – Bono


Amazon Quiz 23 December 2019 – Answer & Win Rs.20000 Amazon Pay Balance

Join Telegram Channel | Update Time: 8.05 AM [ Refresh Page if Answers are not loaded]

Q1. Who Recently Became The First Indian To Play 150 Ranji Matches?

Answer – Wasim Jaffer

Q2. Who Among These Famous Indians Appears On The Forbes 2019 ‘The World’s 100 Most Powerful Women’ List?

Answer – Nirmala Sitharaman

Q3. ‘Mind Master: Winning Lessons From A Champion’s Life’ Is A New Book By Which Famous Indian?

Answer – Viswanathan Anand

Q4. India Celebrated The 550th Birth Anniversary Of Which Religious Figure In 2019?

Answer – Guru Nanak

Q5. In Which Country Was The ‘Shuri Castle’ Located? It Was A UNESCO World Heritage Site That Got Destroyed In A Recent Fire.

Answer – Japan


Amazon Quiz Prize Proof –

amazon quiz

Amazon Quiz Terms & Conditions –

Let’s block ads! (Why?)

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
%d bloggers like this: